وي که داراي مدرک دکتري در سه رشته کشاورزي ، اکولوژي و تغذيه گياه از دانشگاه گوتنيگن و دانشگاه برلن آلمان است، هنوز هم در سن 74 سالگي براي به ثمر رساندن طرحي که به عقيده خودش سلامت شهروندان تهراني را در محيط آلوده آن شهر ، تضمين مي کند در حال تلاش است.
دکتر متين اميدوار است که اين باغ روزي به يکي از تفرجگاههاي مردم تبديل شود.در اين باغ،گياهان دارويي بسياري پرورش مييابد، براي اين کار استخر هاي متعددي تعبيه شده است. به گفته دکتر متين،گياهان کاشته شده در اين باغ ميتواند بيماريهاي آسمي ، ريوي ،قلبي وعروقي و پوستي را درمان کند.
اين استاد دانشگاه که تاکنون 21 جلد کتاب دانشگاهي در زمينه علوم گياهي ، اکولوژي ، محيط زيست، گياهان دارويي و رابطه آن با بيماريها و درمان آنها با پديدههاي طبيعي و طب سنتي تاليف کرده است،مي گويد:\"اگر باغ و باغچههاي شفابخش،دهکدههاي تندرستي يا تفرجگاههاي اکوتوريستي اطراف شهرهاي بزرگ تعبيه شود ميتوان بيش از نيمي از هزينههاي درماني را کاست. کافي است مردم در اواخر هفته به اين باغ بروند ، در آنجا استراحت کرده ، در هواي پاک تنفس کنند و نوشيدنيهاي گياهي بنوشند.\"
در اين باغ گياهان دارويي ، انواع مختلف گونههاي گياهي کشت ميشود. بيش از 600 گونه انگور ، 40 گونه بادام و سه ميليون بوته رز در اين باغ کاشته شده است. 80 هزار بوته گل محمدي هم وجود دارد، از آنها عسل دارويي درست ميشود که در درمان بيماريهاي اعصاب و روان و بهويژه افسردگي نقش بسيار دارد.
دکتر متين ميگويد:\"در اين باغ کارآفريني شده است و در آن رستوران تندرستي با 70 تا 80 نوع غذا و نوشيدني طبيعي در نظر گرفتهايم. همچنين براي افرادي که نمي توانند راه بروند ،خيابانهاي تعبيه کردهايم که در آنها امکان استفاده از ماشينهاي الکتريکي وجود داشته باشند. اين کار به درمان جسمي و روحي بيماران و ايجاد اميد در آنها کمک ميکند و امکان استفاده از آن هم، در تمام فصول سال وجود دارد.\"
دکتر متين معتقد است اگر متوليان ومسئولان ياري کنند ،هم طرح اين باغ به سرانجام ميرسد و هم ميتوان آن را به عنوان الگويي براي شهرهاي ديگر در نظر گرفت.
براي اين کار علاوه بر هزينههاي ميلياردي، از مطالعات کشور آلمان که در اين زمينه نيز پيشرو است استفاده شده است. اين مزرعه گياهان دارويي ارگانيک است به طوري که حتي سمپاشي در آن بهندرت انجام ميشود و گياهان در محيطي طبيعي رشد ميکنند. دکتر متين ميگويد:\"سالانه تعداد زيادي دانش آموز را به اردوي کلک چال ميبرند در حالي که ميتوان آنها را به اينجا آورد و به آنها اصول تندرستي را آموزش داد.\"
انسان امروز به طبيعت پشت کرده و تا آنجا که مي تواند آن را غارت ميکند،اما دکتر متين از شيوه اي حرف ميزند که براساس آن،انسان خود را به طبيعت نزديک کرده و از آن براي درمان بيماريهايش بهره ميبرد.
ابوالقاسم متين که سال ها عضو هيئت علمي دانشگاههاي تبريز،اهواز و استاد پژوهش وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري بوده ، نکته قابل تامل ديگري را مطرح ميکند. \"مرتب ميگوييم خاک در حال فرسايش است، کوير دارد از بين ميرود ، بيابانها شکل ميگيرند و مردم هم توجهينشان نميدهند، چون برايشان اهميتي ندارد که بيابان شکل بگيرد! اما اگر بگوييم کوير معجزه است ،کويردارو و درمان است ، کوير باغ خداست آن وقت مردم خوششان ميآيد و نتيجه اش واکنش مثبت آنها ميشود.\"
او تمامي مظاهر طبيعت را داراي انرژي ميداند و ميگويد:\"طبيعت درماني فقط درمان باگياهان دارويي نيست،بلکه کوهها هم داراي انرژي هستند ، برکهها و سواحل و حتي سنگها هم انرژي دارند.\"/115
انتهای پیام/